Vilhelmsen ønsker forbud mod rabatkuponer genindført

Erhvervsministeren kritiserer EU-kommissionens passivitet over for aggressiv markedsføring

Af Claus Djørup
Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) går i offensiven for at kunne genindføre de såkaldte specialforbud mod rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer genindført.

Det skyldes EU-kommissionens rapport om direktivet om urimelig handelspraksis fra 2005. Undersøgelsen er ikke fulgt op af oplæg til en revision, hvilket den danske minister kritiserer på en indirekte facon.

– Danmark ønsker en revision af direktivet med henblik på at undtage salgsfremmende foranstaltninger fra direktivets anvendelsesområde, således at det bliver muligt at genindføre forbuddene, hedder det i hendes orientering til folketinget.

Det synspunkt vil blive fremført på kommissionens seminar den 28. maj om rapporten.

– Baggrunden for de tidligere forbud mod rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer er bl.a., at forbrugerne bør have lige adgang til rabatter, og at forbrugerne er beskyttet mod salgsfremmende foranstaltninger, der kan forskyde fokus fra varens eller ydelsens pris og kvalitet. Derudover er der et bredt politisk flertal bag de nu ophævede forbud, skriver erhvervsministeriet.

I september 2010 kritiserede daværende forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr (SF) VK-regeringen for at fremskynde rabatkuponhelvedet, fordi fristen for at afvikle de danske forbud var 12. juni 2013. (Dj/150413)

Comments are closed.