Venstremand: Stop Sea Shepherd

Opmåling af fangsten i Fuglafjørður. Foto: Fagpressen.eu

Sysselmand politianmelder hvalaktivister

Thomas Danielsen: Sea Shepherd vil hindre lovlig fangst. Foto: Fagpressen.eu

Af Claus Djørup
Sea Shepherds kampagne mod grindefangst bliver en uformel tilføjelse til besøgsprogrammet, når folketingets færøudvalg er på Færøerne i næste uge.

I sidste uge udråbte aktivisterne det som en sejr (Grindstop 2014 – Den danske flåde: 1-0), at de jog en lille grindeflok tilbage i havet.

– Sea Shepherd bør klart straffes, da det ikke er tilladt at diktere andre kulturer eller hindre tredjemand i lovligt fiskeri eller lovlige fangster, erklærer fiskeriordfører og færøudvalgsmedlem Thomas Nolsøe Danielsen (V) i et e-brev til Fagpressebureauet.

– Det bør have topprioritet for Færøudvalget studierejse i næste uge at undersøge, hvordan Danmark kan understøtte Færøerne på bedst mulig vis mod galninge som Sea Shepherd, slutter han.

Kongeriget er allerede involveret med både politi og militær. Politiet på Færøerne får bistand af Politiets Aktionsstyrke (AKS) og hurtigtgående både fra Frømandskorpset.

Politiet dementerer Paul Watson
Sea Shepherds leder, Paul Watson, skriver på sit netsted, at sysselmanden i Klaksvig først truede med at anholde besætningen og rejse tiltale for tab af hvaler, hvorefter politiet meddelte, at ingen lov blev brudt ved grindeaktionen og sysselmanden ikke har belæg for at rejse sigtelse.

– Det er direkte løgn. Politiet har ikke haft kontakt med organisationen, siger chefpolitiinspektør Peter Thaysen til rtv-stationen Kringvarp.

Sysselmanden for Nordøerne har anmeldt Sea Shepherd til politiet for brud på bekendtgørelsen om grind, oplyser rigsombudsmanden. Politiet har endnu ikke taget stilling til, om sagen skal forfølges

Ulovligt at gribe ind i grindejagt
Sea Shepherd gør Danmark til medvier i grindefangsten, som ifølge organisationen ville være forbudt, hvis Færøerne var medlem af EU.

Aktivisterne kender den færøske grindelovs forbud mod forstyrrelse af en erklæret grindefangst. Den stedlige grindeformands beføjelser i grindelovens §§ 8 og 9 beskrives på engelsk i omtalen af aktivisternes grindfordrivelse i hårdt vejr den 31. juli.

Pamela Anderson er rejst fra Færøerne og er afløst af ballerinaen Sylvie Guillem og senere af hollywooderen Shannen Doherty samt franske kentnisser, kan man læse på “Captain Paul Watson”s facebook.

Paul Watson forklarer sin forkærlighed for stjerner i et blogindlæg om de fire elementer, der skaber slagkraftig medieomtale – sex, berømte, skandale, vold. (Dj/060814)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.