Minister: Stop tyrefægtning

Dan Jørgensen: Tyrefægtning skal med i EU-dyrevelfærdslov

Af Claus Djørup
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) opfordrer den kommende EU-kommission til at foreslå en ny samlet europæisk dyrevelfærdslov, der skal omfatte tyrefægtning og gerne et forbud.

– Danmark vil i forbindelse med forhandlingerne bringe tyrefægtning op som et emne, forsikrer Dan Jørgensen i et folketingssvar til Peter Skaarup (DF).

Fødevareministeren er ovenud enig med Dansk Folkepartis gruppeformand i synet på castilansk tyrefægtning.

– Jeg anser tyrefægtning som dyremishandling. Det er mig principielt en gåde, hvordan sådanne skikke får lov at eksistere, hedder det i ministersvaret.

Peter Skaarup er ude efter den en milliard kroner, som gives i landbrugsstøtte til tyreopdrættere, samt et tilsagn om dansk pres for at få tyrefægtning forbudt i hele Spanien.

– Det er et område, jeg selv har beskæftiget mig indgående med som EU-parlamentariker, hvor jeg har lagt pres på såvel ministre som kommissærer for at få sat en stopper for den uskik, som jeg mener, tyrefægtning er. Den indsats har jeg selvfølgelig tænkt mig at fortsætte som danske fødevareminister, skriver Dan Jørgensen. (Dj/080814)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.