Unge foretrækker egen side af Femer Bælt

Mogens Jensen: Behov for mere udveksling af unge i Femerregionen. Foto: Fagpressen.eu

MOGENS JENSEN: FLERE UNGE BØR TILBYDES PRAKTIK PÅ DEN ANDEN SIDE

Af C. Djørup
Interessen hos unge på begge sider af Femer Bælt for den anden side er ringe. Det opdagede handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) under et møde i Burg på Femarn sammen med Slesvig-Holstens ministerpræsident Torsten Albig (SPD).

De to socialdemokrater er enige om, at en fast Femerforbindelse vil være til gavn for både Danmark og Tyskland. Det er imidlertid ikke det fremherskende synspunkt i Østholsten, hvor Femertunnelen sættes lig med nederen. De omkring 200 unge fra handelsskoler og gymnasier koncentrerede sig om de negative sider ved den faste forbindelse.

– Der var en del både på dansk og tysk side, der ikke havde været i hinandens område. Det kan godt ske, at de har været på Ibiza og Prag, det skal jeg ikke kunne sige, men mange på Femarn havde ikke været på Lolland-Falster og mange på Lolland-Falster havde ikke været på Femarn, siger Mogens Jensen.

– Der er stadig behov for at styrke udvekslingen i uddannelsessystemet – indbygge praktikforløb på tværs af de europæiske lande. I det tysk-danske grænseområde er der stadig væk et stort potentiale for at pendle til uddannelse eller job, som ikke bliver udnyttet i dag, og som en fast Femerforbindelse vil give mulighed for i langt højere udstrækning.

Mogens Jensen: “Pinen” og “Plagen” gentager sig ved hver ny fast forbindelse. Foto: Fagpressen.eu

Mogens Jensen er overtydet om, at Femertunnelen bliver populær til sin tid – Jeg har oplevet bygningen af Sallingsundbroen mellem Salling og Mors, da man skulle stoppe ”Pinen” og ”Plagen”s sejlads. Jeg har oplevet Storebælts- og Øresundsbroerne blive bygget, og hver gang har man haft protester og folk der hellere ville have at det skulle være som det var.

DIREKTØR: STORE MULIGHEDER I REGIONEN
Stephan Göttsche, direktør for Grundfos´ afdeling i Wahlstedt mellem Lübeck og Kiel, er overbevist om, at den faste forbindelse over Femer Bælt styrker erhvervslivet mellem Hamborg og Øresundsregionen med tyngdepunkt omkring Lübeck.

Som leder i en dansk virksomhed i Tyskland håber han, at unge danskere vil gribe chancen for at tage en uddannelse eller finde et job i regionen.

Til hans store overraskelse var meget få blandt de omkring 200 uddannelsessøgende interesserede i at afprøve mulighederne. Der venter en stor opgave med at få vakt de unges interesse, erkender han og glæder sig over en stor spørgelyst.

– De er unge og vant til forandringer. Derfor havde jeg håbet på større åbenhed. Det drejer sig jo blot om et, to eller tre år og ikke om en flytning for evigt, anfører Stephan Göttsche over for tyske medier.

Han er medstifter af organisationen Hansebelt, der samler erhvervsvirksomheder i regionen. Formålet er at gøre området attraktivt for unge, så de både får lyst til at søge uddannelser og finde deres drømmejob i regionen.

EKSPERTPANEL FOR TRANSPORTKORRIDOR
Den svensk-dansk-nordtyske kommunal- og regionspolitiske samarbejdsorganisation STRING har nedsat et panel med otte eksperter, der skal følge det politiske og praktiske arbejde med at udvikle og skabe vækst i korridoren mellem de to vækstmotorer Hamborg og København-Malmø, oplyser organisationen i en pressemeddelelse. (Dj060414)

www Hansebelt
© Ophavsretsklausul Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.