77 timers hvile på søen om ugen

EU omsætter ændringer i konventionen om søfartsuddannelser

Ole Christensen: Tendens med trætte søfarere skal vendes. Foto: Fagpressen/eu


Af Claus Djørup
EU-parlamentet har vedtaget stramninger i et forslag om arbejdsforhold om bord på skibe, så man kun under ganske særlige omstændigheder kan fravige reglen om mindst 77 timers hviletid om ugen for sømænd, oplyser EU-parlamentsmedlem Ole Christensen (S).

– Mindst 72 gange de sidste 15 år har dårlige arbejdsforhold blandt søfarere været medvirkende til grundstødning, kollision eller anden alvorlig ulykke i danske farvande. De nye regler vil sikre bedre arbejdsforhold og minimere risici for ulykker – det kan vende den kedelige tendens med trætte søfarere, fortsætter han.

Større krav til alle om bord
Forslaget handler om, at de nylige ændringer til den internationale konvention om uddannelse af søfarende – også kaldet STCW (”International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping”) – skal gennemføres i EU-lovgivningen. Det drejer sig opdaterede standarder for kvalifikationer for søfarende især i lyset af nye teknologier, oplyser den danske EU-politiker.

Ændringerne omfatter alkohol- og narkomisbrug, krav til uddannelse i elektroniske kort og navigation, håndtering af miljøuheld og piratangreb samt særlige kvalifikationer for besætningen på polarsejlads.

Comments are closed.