Plakatvinder

Signe Stubager med sin vinder-plakat. Foto: Fagpressen.eu

Af Claus Djørup
Signe Stubager fra Rødding Højskole vandt oplysningsforbundet DEO’s konkurrence blandt dag- og højskoler om en plakat, der opfordrer til at deltage i EU-parlamentsvalget 25. maj.

De tre øvrige nominerede er lavet af henholdsvis Jesper Klær-Galle fra Vallekilde Højskole med ”Du kan” med billede af USA’s præsident Barack Obama, Lotte Djørup Hansen fra Rødding Højskole med ”Har du mistet din stemme” samt ”Hver fugl stemmer med sit næb” af Ditte Marie Tygesen fra Akademiet For Utæmmet Kreativitet.

Lotte Djørup Hansen med sin plakat “Har du mistet din stemme”. Foto: Fagpressen.eu

”Demokrati kræver deltagelse” er plakaternes emnetitel. De blev præsenteret i Fællessalen på Christiansborg forud for et valgmøde, hvor skuespilleren Flemming Jensen som gammel EF- og EU-modstander erklærede, at det i dag ingen mening giver at være for eller imod.

Ungdommens EP-plakater blev præsenteret i Fællessalen som indledning til valg-kampen. Foto: Fagpressen.eu

– Toget er kørt. Kamelen er slugt. En bobslædebane kan være en god eller en dårlig oplevelse, men når man sidder om bord på bobslæden giver det ingen mening halvvejs nede af bakken at spørge: ’Ønsker De at fortsætte eller vil De hellere stå af?’ Vi er om bord, sagde Flemming Jensen.

– Sammenligningen med bobslædebanen gør, at det er svært at tro på, at man har synderlig indflydelse på hvor man skal hen. Den tro er vigtig, og det forestående valg skulle gerne være med til at gøre troen realistisk. Vi er en del af Europa. Punktum, fortsatte Flemming Jensen.

– En ting kan vi blive enige om: Det skal være et demokratisk Europa, fastslog Flemming Jensen og fortalte om den danske, smukke danske demokratiske tradition: Stemmer vi nej, så stemmer vi om. Stemmer vi nej igen, så stemmer vi om igen, og stemmer vi ja – så er den der! (Dj/040414)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

“Demokrati kræver deltagelse” Foto: Fagpressen.eu

Comments are closed.