Høj bølgegang mellem rederi og regering

Det lokale tunnelprotestsymbol pryder Scandlines i Puttgarden. Foto: Fagpressen.eu

Scandlines trækker Femertunnelselskabet i Sø- og Handelsretten

Af Claus Djørup
Scandlines og Femarn A/S mødes i Sø- og Handelsretten, og transportministeren taler om illegitim interessevaretagelse. Forholdet mellem politikere og Scandlines bliver stedse køligere.

Femarn a/S afviser at trække nogle påstande og et brætspil tilbage, der fremhæver tunnelen på bekostning af færger. I terningespillet skal man “stå over tre omgange på grund af omstigning fra færgen”, hvis man lander i Rødby eller Puttgarden.

Samtidig har transportminister Ole Birk Olesen (LA) erklæret, at det ikke er en legitim interesse at hindre Femertunnelen, når Folketinget samt Forbundsrådet og Forbundsdagen har vedtaget den dansk-tyske traktat, mener transportminister Ole Birk Olesen (LA).

“Vi handler hverken ‘ulovligt’ eller ‘bekæmper’ den planlagte forbindelse,” svarer adm. dir. Søren Poulsgaard Jensen, Scandlines.

Han er stødt over, at rederiets lejlighedsvise støtte til pengeknappe organisationers advokathjælp og anden assistance udråbes som “omfattende lobbyarbejde”.

Scandlines ønsker blot fair og lige konkurrence, ordentlig vejadgang til sine færger og maritim sikkerhed i byggefasen, understreger Søren Poulsgaard Jensen.

Han opfordrer Ole Birk Olesen til et møde, så den “åbne og direkte dialog” med forgængerne på ministerposten kan fortsætte frem for at udveksle breve.

Blå kors i Puttgarden
Scandlines har opstillet blå kors i Puttgarden, så bilisterne ikke kan undgå at se de lokale modstanderes symbol.

Rederiet har tillige indrettet et såkaldt infocentrum, der er helliget modstanden mod den faste forbindelse. Her kan ses en video med Malte Siegert fra den tyske naturforening NABU.

– Det er helt til grin at beklage sig over Scandlines. Det er ikke Scandlines, der modarbejder Danmark, men Danmark der modarbejder Europa, skriver han i en pressemeddelelse.

Malte Siegert gotter sig over Ole Birk Olesens forslag om at reducere taksterne på Storebælt med en fjerdedel. Det vil flytte trafik fra Femer Bælt-ruten via Puttgarden til Jyllandsruten via Flensborg, konstaterer han.

Møde i Rødby
Slesvig-Holstens ny erhvervs- og transportminister, Bernd Buchholz (FDP), sejlede 25. august til Rødby for at møde Ole Birk Olesen og blive orienteret om projektet.

På vejen over Femarn kiggede Bernd Buchholz forbi modstanderforeningen Beltretter, som har indsamlet over 130.000 elektroniske overskrifter.

Femerambassadør
Det danske modtræk er udpegning af en direktør for Tyskland – Deutschland-Direktor. Opgaven er overladt til den tysktalende diplomat Lars Cornett, 39 år.

Den 39-årige nye medarbejder hos Femarn A/S kender tysk kultur og tænkemåde indefra, da han er opvokset i det tyske mindretal i Sønderjylland. Han har hidtil været udstationeret på ambassaden i Berlin og leder af ambassadens erhvervsøkonomiske kontor.

Myndighedsgodkendelsen af miljørapporten er inde i slutfasen og ventes færdig næste år. Derefter ventes en retssag ved forvaltningsdomstolen i Leipzig, hvor Scandlines rådgiver Malte Siegert vil spille en hovedrolle som sagsøger.

Folketingets trafikudvalg rejser i begyndelsen af 2018 til Berlin for at mødes med gamle og nye medlemmer af Forbundsdagens transportudvalg.

Ingen synes bemærke den akavede geografi i Sund & Bælts opgavehæfte for børn om Femertunnelen “Ud at køre under vandet: Kan man se helt til Tyskland?” Køge er placeret i Ringsted. (Dj/220917)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.