Opinionsmåling: 3×3 + 4×1 + 1×0


To EP-mandater flyttes fra S og SF til R og DF, hvis opinionsmålingsfirmaet Epinions seneste måling holder stik. Foto: Fagpressen.eu

DF’s fremgang er toppet – S og V mister luft, viser Danmarks Radios måling dagen før EP-valget

Af Claus Djørup
Epinions opinionsmåling for Danmarks Radio giver S, V og DF hver tre mandater i EU-parlamentet. Det radikale Venstre, SF og Det konservative Folkeparti prognosticeres hver til ét, mens Liberal Alliance ikke klarer at få stemmer nok.

Den største forskydning i forhold til den tilsvarende måling for en halv snes dage siden er en fremgang for valgforbundet S, R og SF på 2,5 procentpoint og en tilbagegang på 2,1 procentpoint til V-K.

De resterende 0,4 procent deles DF og nej-listen om at levere til det største valgforbund. Her går S tilbage, mens R og især SF nupper stemmer.

Valgforbundet S + R + SF: 37,8 (5)
S: 21,4 (3)
R: 7,2 (1)
SF: 9,2 (1)

Valgforbundet V + K: 27,1 (4)
V: 20,6 (3)
K: 6,5 (1)
 
Dansk Folkeparti: 24,6 (3)
Folkebevægelsen mod EU: 7,6 (1)
Liberal Alliance: 3,0 (0)

Socialdemokratiet står til det ikke-eksisterende 14. mandat trods færre stemmer end Dansk Folkeparti. Det skyldes valgforbundet og SF’s overskud af stemmer.

I forhold til EP-valget i 2009 vinder DF og Radikale hver ét mandat på socialdemokraternes og SF’s bekostning. (Dj/240514)

“Rigets midte” på Christiansborg omdannes til et tv-studie på EP- og patentvalgaftenen. Foto: Fagpressen.eu


© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.