Nejlystne partier – tre mandater

Dansk-svensk brev om Nordstream II trækker ud

Af Claus Djørup
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fik nej fra fire partier, da han fik tidligmandat i europaudvalget fredag 3. februar til EU-forslaget vedrørende kontrol med dual use-produkter, som udvides til cyberovervågningsteknologi. SF, DF, Enhedslisten og Alternativet sagde nej.

Brian Mikkelsen fik større opbakning til tidligmandatet til forslaget om offentliggørelse af selskabsskatteoplysninger. Her sagde Enhedslisten, Alternativet og SF nej.

Peter Hummelgaard Thomsen (S) afgav dog et kritisk ja i form af en advarsel til regeringen mod at være fodslæbende i forhandlingerne.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fik nej fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet til revisionen af EP-valgloven, der handler om kontrol med dobbeltafstemning, forbud mod dobbeltmandat, mulighed for europæisk partinavn på stemmesedler, mindst fire ugers valgkamp samt en spærregrænse på 3-5 % i lande med mindst 32 EU-parlamentsmedlemmer.

Dansk-svensk pres på kommissionen om vurdering af gasrør

Brevet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans svenske kollega Stafan Löfven til EU-kommissionen om Nordstream II er endnu ikke afsendt.

På opfordring af Anders Samuelsen bekræftede Peter Hummelgaard Thomsen, at Socialdemokratiet er aktive for at sikre den underskrift, da det vil gøre større indtryk, når to regeringschefer opfordrer kommissionen til at forholde sig til den russiske gasledning. (Dj/070217)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.