Mandat til salgsfremme af fødevarer

Af Claus Djørup
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har de fem EU-venlige partier samt Dansk Folkeparti bag sit forhandlingsmandat om salgsfremme, hvor kriterierne opstrammes i retning af danske prioriteter såsom dyrevelfærd og bæredygtig produktion samt finansiering inden for det eksisterende landbrugsbudget.

Enhedslisten og Liberal Alliance sagde nej ved forelæggelsen i europaudvalgets fremrykkede møde onsdag 19. marts.

Danmarks hidtidige afvisende holdning til statsstøttede karolinepigeagtige ordninger blev udsat for en kovending i september sidste år. Her nikkede europaudvalget ja, da daværende fødevareminister Karen Hækkerup (S) meddelte, at regeringen ophører med konsekvent at stemme nej i Bryssel til forslag om markedsføringsstøtte.

Den danske regering kan stemme ja, hvis et forslag har en tilstrækkeligt indhold af det som Karen Hækkerup kaldte gode ting.

– Det er ærgerligt at sidde på hænderne, fordi man af principielle årsager ikke vil være med, når det er i Danmarks interesse at stemme ja til nogle af de pakker, der handler om eksempelvis økologi og bæredygtighed, sagde Karen Hækkerup dengang. (Dj/200314)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.