Løkke håber på tysk gasopblødning

Lars Løkke Rasmussen: EU bør træffe beslutningen om Nord Stream 2. Arkivfoto: Fagpressen.eu

Statsministeren vil tale med Angela Merkel om russisk gasledning

Af Claus Djørup
Danmark er klemt mellem USA og Polen på den ene side og Tyskland og Rusland på den anden side angående godkendelse af Nordstream II gennem dansk farvand syd for Bornholm.

Grundet tysk modstand er det ikke lykkes Danmark at få en EU-beslutning om det russiske gasrør. Imidlertid øjner statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en mulighed for tysk bevægelse, efter at den regeringen er på plads i Berlin.

– Jeg håber inden for ret lang tid får lejlighed til at mødes med kansleren (Angela Merkel, red.), og så vil jeg selvfølgelig efterprøve, om man fra tysk side ser mere åbent på de danske ønsker end tidligere, erklærede Lars Løkke Rasmussen efter europaudvalgsmødet tirsdag 3. april, der handlede om EU-topmøderne før påske.

– Regeringen synes, at Europa skal gå ind i debatten omkring Nord Stream 2. Der er ingen tvivl om, at energi er en kilde til potentiel magt, og derfor burde et fælles EU sige, at det i det mindske skal ske reguleret, hvis der skal laves nye rørføringer ind i Europa fra Rusland.

– Vi kan forhindre en bestemt linjeføring, men kan ikke hindre en anden og for miljøet rimeligvis måske dårligere linjeføring. Det rigtigste ville være, at Europa gik ind i denne sag, så det ikke var Danmark-Rusland, men EU-Rusland, der tog denne diskussion, sagde Lars Løkke Rasmussen. (Dj/040418)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.