EU ophæver færøsanktioner

Af Claus Djørup
EU’s handelssanktioner mod Færøerne ophæves med virkning fra og med 20. august, oplyser EU-kommissionen.

Dette er det første skridt mod et bedre og bredere samarbejde med EU, skriver lagmand Kaj Leo Johannesen i en kort pressemeddelelse.

EU-forordningen nr. 793/2013 om silde- og makrelsanktioner blev iværksæt 28. august sidste år som straf for Færøernes ensidigt fastsatte kvoter for atlantoskandisk sild.

Danmark kan atter sælge udstyr til færøske kuttere

Tilbagetrækningen af sanktionerne betyder bl.a., at danske virksomheder atter har lov at eksportere udstyr til Færøerne og færøske fiskeeksportører kan bruge danske transithavne.

Samtidig med tilbagetrækningen af sanktionsforordningen er EU ramt af russisk importstop for bl.a. fisk, som ikke omfatter Færøerne og Grønland.

Danske fiskere kræver sanktioner opretholdt
Danske havfiskere ønsker sanktionerne opretholdt. De føler sig holdt for nar ved at fiske i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning og internationale aftaler, fremgår det af kommentaren fra direktør Esben Sverdrup-Jensen, Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO).

EU gradbøjer bæredygtighedsbegrebet og blåstempler færøsk overfiskeri, erklærer Esben Sverdrup-Jensen. (Dj/190814)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.