EU forbereder attentat-sanktioner mod Iran

Anders Samuelsen fastholder atomaftalen uanset nye sanktioner

Af Claus Djørup
EU er i proces med at udarbejde sanktioner over for Iran som følge af det afværgede iranske attentat på dansk grund.

– Det konkrete forslag om nye sanktioner mod Iran drøftes nu på teknisk niveau i EU. Det er i sig selv positivt, men vi er ikke i mål. Sanktioner kræver enighed. Derfor er vi meget aktive i forhold til at skabe opbakning i hele kredsen, erklærede udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i europaudvalget 7. december.

Det var hans verbale optakt til EU-udenrigsministermødet mandag 10. december, hvor de 28 EU-lande får en såkaldt bred Iran-drøftelse.

– Grundlæggende handler det om, at EU både fastholder atomaftalen og samtidig håndterer Irans aggressive adfærd – ikke kun i Europa, men også Irans destabiliserende adfærd i regionen, Irans ballistiske missilprogram og styrets krænkelser af menneskerettigheder, fortsatte den danske udenrigsminister.

Han forsikrede, at Danmark bakker op om atomaftalen, så længe Iran efterlever den.

På et tidligere udenrigsministermøde var der bred støtte med Frankrig, Tyskland og Italien i spidsen til Danmarks ønske om sanktioner over for Iran, og Anders Samuelsen fornemmer stigende tilslutning til det danske synspunkt. (Dj/091218)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler og billeder må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.