Alle otte spidskandidater udpeget

Forenet i mangfoldighed – lystavle i Bryssels EU-kvarter. Foto: Fagpressen.eu

Af Claus Djørup
Liberal Alliance opstiller ferieparkdirektør Christina Egelund som spidskandidat ved EU-parlamentsvalget 25. maj, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Herefter er alle otte EP-partiers spidkandidater klar:

A: Socialdemokratiet: MF Jeppe Kofod (S)
B: Det radikale Venstre: Morten Helveg Petersen (R)
C: Det konservative Folkeparti: MEP Bendt Bendtsen (K)
F: SF: MEP Margrete Auken (SF/Grønne)
I: Liberal Alliance: Christina Egelund (LA)
N: Folkebev. mod EU: MEP Rina Ronja Kari (GUE/NGL)
O: Dansk Folkeparti: MEP Morten Messerschmidt (DF)
V: Venstre: MF Ulla Tørnæs (V)

LIBERAL ALLIANCE GÅR TIL VALG PÅ FEM ÅRS VELFÆRDSKARANTÆNE
Den sidst udpegede spidskandidat – Christina Egelund – fremhæves af sit parti for sin internationale baggrund med kyndighed i fransk og fem andre sprog.

– Arbejdskraften skal flyde frit over grænserne, men det skal de offentlige checks ikke. Der skal være en femårig optjeningsperiode på alle velfærdsydelser for EU-borgere, erklærer den 36-årige p.t. ålborgenser i Liberal Alliances præsentation.

– Hvis det ikke kan lade sig gøre inden for den nuværende EU-ret, så må EU-retten laves om. Det må og skal regeringen sørge for. Der er stærke kræfter i Europa, der mener det samme, og derfor er det ikke nogen umulig kamp, fortsætter Christina Egelund om velfærdsydelser.

Partileder og tidligere medlem af EU-parlamentet, Anders Samuelsen (LA), fremhæver Christina Egelund som stort set den eneste EP-spidskandidat med en baggrund i den virkelige verden.

– Hun har rejst i Europa, boet i både Paris og Canada, og studeret ved Sorbonne. Christina driver sammen med sin familie sin egen virksomhed med afdelinger både i Danmark og Norge og kender derfor til de udfordringer og problemer, som europæerne står over for, skriver han. (Dj/080314)

© Ophavsretsklausul: Fagpressebureauets artikler må kun anvendes, distribueres eller publiceres efter aftale. Dette gælder også de i artiklerne nævnte personer, institutioner og virksomheder.

Comments are closed.